ciasto ananasowo - kokosowe

ciasto ananasowo - kokosowe
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wioleta333
pyszne ciacho

Składniki

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 szklanki soku ananasowego
  • 1 budyń śmietankowy duży
  • 0,5 szklanki cukru
  • 20 dag masła
  • 5 dag margaryny
  • galaretka:
  • 2 puszki ananasów
  • 2 galaretki ananasowe
  • 3 szklanki wody
  • Placek kokosowy:
  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

  1. upiec biszkopt.

  2. placek kokosowy: ubić białka dodać cukier i ubijać , wsypać wiórka i mąkę i delikatnie wymieszać i upiec na złoty kolor

  3. galaretka: ugotować galaretki w trzech szklankach wody do gorącej galaretki wsypać pokrojone drobno ananasy.

  4. masa ananasowa: 2 szklanki soku z ananasów, ugotować na tym budyń , dodając cukier, wystudzić , utrzeć masło z margaryną do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć. dać biszkopt na to masę ananasową na masę krzepnącą galaretkę , przełożyć plackiem kokosowym

Komentarze do przepisu (5)

Agunkaa 06 maja 2010
AUU,dobre ale troche trudne do zrobienia,sprobuje moze mi sie uda.
Mateusz15 06 maja 2010
Bardzo efektowny przekładaniec. Ciekawe połączenia smaków!
mari 06 maja 2010
Oj tak! Dla mnie to już wyższa szkoła jazdy.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 2 szklanki soku ananasowego
  • 1 budyń śmietankowy duży
  • 0,5 szklanki cukru
  • 20 dag masła
  • 5 dag margaryny
  • galaretka:
  • 2 puszki ananasów
  • 2 galaretki ananasowe
  • 3 szklanki wody
  • Placek kokosowy:
  • 5 białek
  • 20 dag cukru pudru
  • 20 dag wiórek kokosowych
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
Składniki