Ciasto ananasek

Ciasto ananasek
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: aga-30
Ciasto ananasek- smaczne z dodatkiem wiórek kokosowych i ananasów!

Składniki

Przygotowanie

  1. Placek kokosowy:
    Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy, kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy do 20 minut w 180 stopniach. Studzimy i przekrawamy na pół.

  2. Masa: Na mleku gotujemy budyń z cukrem. Studzimy do i ucieramy z masłem. Ananasy odsączamy z soku i kroimy w kostkę, mieszamy z masą.

  3. Biszkopt jasny: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mieszamy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na formie 25/36 w 180 stopniach do 30 minut. Studzimy.

    Przełożenie: Placek kokosowy- połowa masy- biszkopt jasny- reszta masy- placek kokosowy

Komentarze do przepisu (2)

aba 10 stycznia 2018
Proszę podać wymiary blaszki na biszkopt i co z drugą połową tego biszkoptu bo w przepisie wychodzi tylko jedna... Czytaj całość »
Proszę podać wymiary blaszki na biszkopt i co z drugą połową tego biszkoptu bo w przepisie wychodzi tylko jedna jego część.Pozdrawiam.
aga-30 10 stycznia 2018
blaszka 25/36, a co do biszkoptu już poprawiłam , nie przekrawamy go na pół tylko cały dajemy do srodka
Składniki
Składniki