Ciasto 3-bit

Ciasto 3-bit
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: paula11998
Nie kosztuje zbyt drogo i jest bardzo pyszne :)

Składniki

  • krówka (tofi, pomarańczowe op), 1 puszka
  • herbatniki, 3 opakowania- 64 sztuk
  • krem karpatka delecta bez gotowania, 1 opakowanie
  • śmietana 36%, pół litra
  • mleko, 400 ml
  • śmietan fix, jedno opakowanie
  • cukier waniliowy, jedno opakowanie
  • czekolada, pół opakowania

Przygotowanie

  1. Przed zaczęciem ciasta wstawiamy puszkę krówki do gorącej wody i lekko ją podgrzewamy na małym ogniu.Na dnie blaszki układamy herbatniki, następnie nakładamy na to masę karpatkową (trzeba ją zmiksować z 400 ml mleka). Na kremie układamy herbatniki i kładziemy na to masę krówkową, dokładnie ją rozsmarowujemy i przykrywamy to następną warstwą herbatników. Ubijamy śmietanę dodajemy do niej cukier waniliowy i śmietan fix. Dobrze ubitą śmietanę nakładamy na herbatniki i możemy robić wzorki. Na śmietanę posypujemy tartą czekoladą i wkładamy na 15-30 min do lodówki.

Komentarze do przepisu (1)

helen4 30 października 2011
za dużo gotowych składników- zdrowiej kupić dwa ciastka w dobrej cukierni!!! przepraszam ale takie jest moje... Czytaj całość »
za dużo gotowych składników- zdrowiej kupić dwa ciastka w dobrej cukierni!!! przepraszam ale takie jest moje zdanie!!!
Składniki
  • krówka (tofi, pomarańczowe op), 1 puszka
  • herbatniki, 3 opakowania- 64 sztuk
  • krem karpatka delecta bez gotowania, 1 opakowanie
  • śmietana 36%, pół litra
  • mleko, 400 ml
  • śmietan fix, jedno opakowanie
  • cukier waniliowy, jedno opakowanie
  • czekolada, pół opakowania
Składniki