Ciasto 3 bit.

Ciasto 3 bit.
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Werazmus
Pycha ciacho bez pieczenia.

Składniki

  • 2 opakowania herbatnikow
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 500 ml. smietany 30%
  • 1 serek mascarpone
  • 3 lyzki cukru pudru
  • 2 budynie smietankowe
  • 2 lyzki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 150 gram miekkiego masla
  • 100 gram gorzkiej czekolady

Przygotowanie

  1. Budynie wymieszać z cukrem i połową szklanki mleka.
    Resztę mleka zagotować, wlać budyń i gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić.
    Masło zmiksować z budyniem na gładką masę.
    Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno.

  2. Blachę wyłożyć papierem.
    Na spód ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajmakowa. (Puszkę można włożyć do gorącej wody, wtedy masa lepiej będzie się rozsamarowywala)
    Na masę drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową. Na budyń trzecią warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć bita śmietanę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą.
    Ciasto schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Składniki
  • 2 opakowania herbatnikow
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • 500 ml. smietany 30%
  • 1 serek mascarpone
  • 3 lyzki cukru pudru
  • 2 budynie smietankowe
  • 2 lyzki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 150 gram miekkiego masla
  • 100 gram gorzkiej czekolady
Składniki