Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3243
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 811
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 290
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 219
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3243
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 811
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 290
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 219
Składniki
Budynie wymieszać z cukrem i połową szklanki mleka. Resztę mleka zagotować, wlać budyń i gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje. Ostudzić. Masło zmiksować z budyniem na gładką masę. Śmietanę ubić z mascarpone i cukrem pudrem na sztywno.
Blachę wyłożyć papierem. Na spód ułożyć warstwę herbatników, na herbatniki masę kajmakowa. (Puszkę można włożyć do gorącej wody, wtedy masa lepiej będzie się rozsamarowywala) Na masę drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową. Na budyń trzecią warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć bita śmietanę. Wierzch ciasta posypać startą czekoladą. Ciasto schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień.