Ciasto

Ciasto
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: ALINKA5
Smaczne, łatwe do zrobienia

Składniki

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 6 jaj. Następnie ugotować budyń i gdy przestygnie dodać kostkę masła. Rozetrzeć na puch, wyłożyć na biszkopt. Na to poukładać beze i można całość polać krówką. Podaję przepis na mój biszkopt: ubić pianę z 6 jaj, następnie dodać 1 szklankę cukru, ucierać i dodać żółtka do utartej masy jajecznej dodać 1 szklankę mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Rozkręcić i dodać pianę z 6 jaj. Następnie wylać na blachę. Ja używam do tego biszkoptu blaszki o wymiarach 40-25. Zawsze piekę tylko taki biszkopt bo jest naprawdę dobry i zawsze wychodzi. Piec 30 minut w 155 stopniach.

Komentarze do przepisu (13)

Konto usunięte 09 czerwca 2009
Wszystkie te przepisy jakies na szybko pisane a szkoda bo ładnie wygladaja:(
Tosca 09 czerwca 2009
Poprosimy o bardziej szczegółowe opisy. Ilość, proporcje, wykonanie. W takiej formie nie da się z tego... Czytaj całość »
Poprosimy o bardziej szczegółowe opisy. Ilość, proporcje, wykonanie. W takiej formie nie da się z tego skorzystać...
madziash7 09 czerwca 2009
jak sie piecze biszkopt ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki