Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastko ze szklaneczki"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 549
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85706
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 46
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 549
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 65
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85706
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 167
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy maślanej. Dolej mleko. Dobrze utrzyj całość mikserem.
Posmaruj tłuszczem 4 słoiki ze szklaną przykrywką.Przygotowane ciasto rozdziel, jedną część wymieszaj z kakao. Do przygotowanych słoików nałóż na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta. Przykryj.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 45 minut. Ciasto wystudź. Ostrożnie wyjmij ze słoików. Udekoruj wiórkami z białej oraz gorzkiej czekolady.
ok. 1 godziny i 15 minut . 1 porcja ok. 300 kcal.Źródło: Tina