Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo stary przepis z mojego zeszytu. Ciasteczka bez wałkowania i wykrawania. Ciasteczka kruche i bardzo pyszne.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Składniki
Masło, cukier i jaja zmiksować. Przesiać mąki z proszkiem, dodać olejek i zmiksować na niskich obrotach. Potem zagnieść.
Podzielić na 8 części.
Każdą część jeszcze podzielić na 8 kulek.
Zrobić kulki, lekko spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, albo posmarowanej. Widelcem przygnieść, robiąc wzorek w paski, albo kratkę.
Najszybszym sposobem, jest przygnieść czystym tłuczkiem do mięsa.
Piec w 175* ok. 13-15 min. Po upieczeniu zsunąć na inną blaszkę.
Jak ktoś chce , może udekorować lukrem czy polewą czekoladową.