Ciastka z suszonymi jabłkami

Ciastka z suszonymi jabłkami
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Rewelacyjne maślane ciasteczka z suszonymi jabłkami.

Składniki

  • suszona jabłka 90 g
  • chłodne masło 100 g
  • cukier 90 g
  • mąka pszenna 200 g
  • 1 jajko
  • ok. 20 cząstek orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Wychodzi około 20 większych ciastek.
    Ja miałam jabłka o średnim zasuszeniu.
    Maję, cukier, masło i jabłka zmiksować na kruszonkę.
    Dodać jajko zmiksować.
    Z ciasta zrobić 2 walce, pokroić w plastry ok.2 cm grubości, lekko przygnieść i umieścić po 1 kawałku orzeszka.
    Piec w 185 C około 13 - 18 minut.
    Krócej pieczone będą jaśniejsze i bardziej miękkie, dłużej pieczone będą ciemniejsze i bardziej chrupiące.
    Moje są ciemniejsze.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 02 grudnia 2020
Takie suszone, to ja lata temu same wcinałem u babci ;) Pyszne ciacha :)
KulinarnaChwila 03 grudnia 2020
Super:)
SprytnaChochla 04 grudnia 2020
Super, jeszcze nigdy takich nie robiłam
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • suszona jabłka 90 g
  • chłodne masło 100 g
  • cukier 90 g
  • mąka pszenna 200 g
  • 1 jajko
  • ok. 20 cząstek orzechów włoskich
Składniki