Ciastka z masła orzechowego genialny i łatwy przepis.

Ciastka z masła orzechowego genialny i łatwy przepis.
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: smaker4321
Ciastka z masła orzechowego.

Składniki

  • 160 gramów masła orzechowego.
  • 100 gramów masła.
  • 80 gramów cukru trzcinowego.
  • 1 jajko.
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (30 gram).
  • 200 gramów mąki pszennej typ 450.
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • 40 mililitrów mleka.
  • 100 gramów czekolady mlecznej (pokruszonej)
  • Dodatkowo: rodzynki, orzechy laskowe/ziemne.

Przygotowanie

  1. 1.Do miski wrzuć cukier trzcinowy, cukier waniliowy, masło, masło orzechowe, jajko, mleko.
    2.Miksuj aż do momentu połączenia wszystkich składników.
    3.Dodaj ciasta proszek do pieczenia i mąkę.
    4.Miksuj przez 1 min.
    5.Dodaj pokruszoną czekoladę i wymieszaj.
    5.Dodaj pokruszoną czekoladę do ciasta
    6.Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni piecz przez około 15-20 minut.

    Gotowe!!!

Składniki
  • 160 gramów masła orzechowego.
  • 100 gramów masła.
  • 80 gramów cukru trzcinowego.
  • 1 jajko.
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (30 gram).
  • 200 gramów mąki pszennej typ 450.
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
  • 40 mililitrów mleka.
  • 100 gramów czekolady mlecznej (pokruszonej)
  • Dodatkowo: rodzynki, orzechy laskowe/ziemne.
Składniki