Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 29
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10455
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 36
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9173
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 29
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10455
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 21
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 36
Składniki
Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Rozpuścić margarynę, pozostawić do ostygnięcia. Cukier puder utrzeć na jednolitą masę z tłuszczem. Sodę oczyszczoną wymieszać z mąką. Dodać do tłuszczu z cukrem i razem połączyć.
Z ciasta dłońmi uformować ok. 50 małych kuleczek (lub mniej większych) Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej kulki, delikatnie spłaszczając dłonią.
Ciastka piec na środkowym poziomie piekarnika ok. 5 minut każdą porcję (lub jeśli robicie większe ciastka tak jak moje 10-15 minut). Następnie zdjąć z blachy i zostawić do ostygnięcia. Ostudzone ciastka posmarować dżemem i złożyć po dwa razem.