Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, słodkie, mocno pomarańczowe, świetne do herbaty lub popołudniowej kawy......
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5373
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 51
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5373
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 51
Składniki
W dużej misce wymieszać cukier, olej i jajka. Dodać skórkę i sok z pomarańczy.
Następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia i sól. Masę dokładnie wymieszać, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blachę o wymiarach 24x30 cm włożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić schłodzone ciasto.
Ciasto obficie posypać cukrem pudrem. Ostrym nożem zrobić dwa głębokie nacięcia wzdłuż i trzy w poprzek, robiąc w ten sposób 12 ciastek. W każde ciastko, po przekątnej wcisnąć pasek skórki pomarańczowej.
Blachę włożyć do piekarnika. Piec przez około 15-20 minut.