Ciastka francuskie z rabarbarem i kremowym serkiem

Ciastka francuskie z rabarbarem i kremowym serkiem
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: rusty_fork
szybki smakołyk

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 łodygi rabarbaru, polecam taki czerwony jest słodszy
  • pół opakowania serka śmietankowego ALMETTE lub tego typu.
  • 3 łyżki cukru

Przygotowanie

  1. Rabarbar kroimy w kostkę. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem.
    Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie rabarbar. Przykrywamy drugim takim samym kształtem ( z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi. Smarujemy białkiem i wkładamy do pieca na około 12 min. Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Wydłuż czas pieczenia jeśli jest taka potrzeba, ciastka mają być złote.

Składniki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 łodygi rabarbaru, polecam taki czerwony jest słodszy
  • pół opakowania serka śmietankowego ALMETTE lub tego typu.
  • 3 łyżki cukru
Składniki