Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Składniki
Wszystko siekać, wyrobione ciasto zawinąć w lnianą ściereczkę i godzinę - dwie schłodzić w lodówce
Po tym czasie wyjmujemy ciasto, rozwałkowujemy składając ciasto na pół i im więcej razy tym lepiej, bo ciasto się napowietrzy i po upieczeniu powstaną "płatki"
ciastka wycinamy foremką, smarujemy roztrzepanym białkiem i obsypujemy grubym cukrem
blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciastka i pieczemy do "złotego" koloru