Jajka z cukrem, olejem i 4 łyżkami mąki mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę.
Po tym czasie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy łyżką. Moczymy ręce w wodzie i robimy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy ok 20 minut w 180 st. C. Ciastka mają być białe.
Gdy trochę przestygną za pomocą łyżeczki wydrążamy środki na nadzienie (od płaskiej strony)
Nadzienie:
Krem czekoladowy mieszamy z okruszkami ciastek, ciasteczka nadziewamy i ze sobą sklejamy
Dekoracja:
Każde sklejone ciasteczko moczymy w soku z buraka i marchewki oraz obtaczamy w cukrze. Odkładamy w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Smacznego :)
Ciastka możemy przełożyć dowolnym kremem lub twardą marmoladą.
Komentarze do przepisu (4)
*Przejdziesz do wersji klasycznej