Ciastka brownie

Ciastka brownie
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: sereberko80
miękkie, idealnie czekoladowe ciastka brownie ... polecam :-)

Składniki

  • czekolada gorzka 20 dag
  • masło 4 dag
  • mąka pszenna 3,5 dag
  • proszek do pieczenia 1/4 płaskiej łyżeczki
  • cukier waniliowy 1
  • cukier 12 dag
  • jajko duże 2
  • dodatkowo czekolada gorzka pokrojona w małą kostkę 15 dag

Przygotowanie

  1. W kąpieli wodnej rozpuścić masło z czekoladą, przestudzić. W Misce ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na jasną, puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, Krótko zmiksować. Dodać przestudzoną masę czekoladową, znowu krótko zmiksować. Dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać łyżką. Odstawić na 10 min, aby ciasto zgęstniało. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykładać na nią po 1 łyżce masę czekoladową, zachowując odstępy

  2. Piec w temp. 180 stopni ok. 8-10 min lub z termoobiegiem 8 min. Wyjąć z piekarnika i zdejmować je dopiero po wystygnięciu.

  3. Z podanych proporcji wychodzi ok. 30 szt. pysznych ciastek :-) Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (2)

PysiaGotuje 27 lutego 2018
Piękne ciasteczka! :)
sereberko80 07 marca 2018
a jakie pyszne :-) pozdrawiam
Składniki
  • czekolada gorzka 20 dag
  • masło 4 dag
  • mąka pszenna 3,5 dag
  • proszek do pieczenia 1/4 płaskiej łyżeczki
  • cukier waniliowy 1
  • cukier 12 dag
  • jajko duże 2
  • dodatkowo czekolada gorzka pokrojona w małą kostkę 15 dag
Składniki