Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w oryginalnej wersji z lukrem, u mnie z bitą śmietaną i owocami. Przepis znaleziony kiedyś na smakerze, by ''edytek''''. Z przepisu wychodzi ok 15 ciastek.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić.
Jajka ubić z mlekiem i dodawać kolejno mąkę, cukier, amoniak i ostudzoną margarynę.
Ciastka układać na blasze w dużej odległości ( po 2 łyżki ciasta na jedno ciastko, ja robiłam po 4 ciastka na jedno pieczenie). Piec przez 15 min w temp 160*C.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, ułożyć ją na ciastka, udekorować owocami (w przypadku dekorowania ciastek lukrem, smarować po płaskiej stronie).