Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, chrupkie ciasteczka. Z podanych proporcji wychodzi około trzydziestu sztuk. Polecam.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 292
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 387
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 543
Polecam.
Odsłon: 857
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 292
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 387
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 543
Polecam.
Odsłon: 857
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sito do miski. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać cukier puder, jajka, ekstrakt waniliowy i posiekaną żurawinę. Zagnieść ciasto. Zrobić z niego podłużny wałek i podzielić na 2-3 części. Dać do lodówki na godzinę. Po tym czasie każdą część rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Wykrawać foremką lub szklanką ciasteczka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 10 minut.