Ciasteczka z żółtek i kokosu z rodzynką

Ciasteczka z żółtek i kokosu z rodzynką
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Eiffel84
Szybkie w przygotowaniu i smaczne

Składniki

  • masło, 10 dag
  • żółtka ugotowane na twardo, 4
  • cukier puder, 30 dag
  • kokos, 10 łyżek

Przygotowanie

  1. Ugotowane żółtka zetrzeć na tarce (na marchewkę), wymieszać z resztą składników.

  2. Formować malutkie kuleczki, na górze wsadzić rodzynkę lub migdał.

Komentarze do przepisu (3)

Tosca 13 czerwca 2009
Zetrzeć żółtka? To jest tak miękkie, że wystarczy widelcem pognieść...
Eiffel84 15 czerwca 2009
jak się zetrze żółtka to się nie robią grudki.. i jest bardziej jednolita masa
Eiffel84 17 czerwca 2009
Zapomniałem dodać, że gotowe ciastka trzeba odstawić w suche miejsce żeby trochę wyschły :)
Składniki
  • masło, 10 dag
  • żółtka ugotowane na twardo, 4
  • cukier puder, 30 dag
  • kokos, 10 łyżek
Składniki