Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja jak czegoś nie wymyślę to jestem chora ????.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 639
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 639
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 503
Składniki
Gotowe ciasto francuskie pociąć w poprzek na 5 pasków.
I wzdłuż na 3 paski.
Twarde jabłka (mam malinowe) obrać i oczyścić z gniazd nasiennych.
Na gotowy kwadracik położyć po nacinane jabłko (połówkę) obsypać cukrem.
Przykryć drugim kwadratem.
I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Obsypać cukrem.
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 35 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
Ciasteczka smakują wyśmienicie. Dla większej ilości ciasteczek powiększyć produkty. Wyszło mi 8 ciasteczek.