ciasteczka z makiem i skórką z cytryny

ciasteczka z makiem i  skórką z cytryny
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
pyszne kruche ciasteczka z makiem i skórką z cytryny

Składniki

  • 220 g mąki pszennej najlepiej typ 500 25 g maku 120 g cukru
  • 150 g miękkiej margaryny 1 żółtko 1 cytryna (skórka i sok z połowy cytryny)

Przygotowanie

  1. Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Mąkę zmieszać na stolnicy z cukrem, dodać mak i otartą skórkę, sok z połowy cytryny, i margarynę oraz żółtko. Zgnieść ciasto, wyciąć ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 10- 12 minut.


Składniki
  • 220 g mąki pszennej najlepiej typ 500 25 g maku 120 g cukru
  • 150 g miękkiej margaryny 1 żółtko 1 cytryna (skórka i sok z połowy cytryny)
Składniki