Ciasteczka z czekoladowymi wiórkami

Przepis dnia 2008-02-14
Ciasteczka z czekoladowymi wiórkami
> 1-2 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: nick
Ciasteczka z czekoladowymi wiórkami

Składniki

  • 400 g margaryny
  • 300 g brazowego cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 łyzka proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszconej
  • 450 g maki
  • 400 g wiórków czekoladwoych lub posiekanej ciemnej czekolady

Przygotowanie

  1. Margarynę, cukier, sól utrzeć na krem dodać jajka mąkę, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Wymieszać. Dodać wiórki czekoladowe ( 2/3). Włożyć do rozgrzanego piekarnika, po uprzednim uformowaniu z niego małych ciasteczek. Piec ok 13 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Po upieczeniu troszeczkę spłaszczyć i posypać resztą wiórków. Smacznego !

Komentarze do przepisu (7)

Justin 13 maja 2009
Chociaż jestem jeszcze dzieckiem to wraz z o rok starszym bratem zrobiłam te ciasteczka i wyszły może nie tak... Czytaj całość »
Chociaż jestem jeszcze dzieckiem to wraz z o rok starszym bratem zrobiłam te ciasteczka i wyszły może nie tak ładnie jak na zdjęciu ale pyszniutko. :-)
Justin 10 sierpnia 2009
warto dodać jeszcze rodzynki!
Ikaa 21 września 2009
Jak bardzo one urosną? Robiłam kiedyś podobne i bardzo urosły że stworzyły prostokątne duże ciasto na blaszce.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 400 g margaryny
  • 300 g brazowego cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 1 łyzka proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszconej
  • 450 g maki
  • 400 g wiórków czekoladwoych lub posiekanej ciemnej czekolady
Składniki