Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja szybkiego i bardzo prostego deseru, ciasteczka z ciasta francuskiego z kremem i owocami. Pyszny deser idealny dla zabieganych osób i na deser ” na ostatnia chwile”. Przepis na około 16 ciastek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 307
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 307
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Ciasto rozwinąć i pokroić na w miarę równe trójkąty. Tak jak pokazane jest to na filmie. Kawałki ciasta przełożyć na blachę do pieczenia wyłożona pergaminem i posmarować z wierzchu mlekiem. Ciasto piec w 200 st. C przez około 15 – 25 minut. Czas pieczenia zależy od mocy piekarnika. Upieczone ciasto wystudzić a następnie każdy kawałek przekroić na poł w poprzek.
W dużej misce ubić śmietankę z serkiem, cukrem i ekstraktem waniliowym. Ubita śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na polówki ciasta. Na śmietance ułożyć owoce i złożyć ze soba obie polówki ciasteczek. Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem. Smacznego!