Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawką

Ciasteczka z ciasta francuskiego z budyniem i truskawką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Szybkie w przygotowaniu ciasteczka które zostają zjedzone z taką samą szybkością jak pojawią się na stole.

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 5-6 truskawek
  • pół opakowania budyniu
  • 250 ml mleka

Przygotowanie

  1. Budyń przygotowujemy z połowy porcji wedle instrukcji na opakowaniu i czekamy aż przestygnie. W tym czasie gotowe ciasto kroimy na kwadraciki. Nacinamy i zawijamy do środka.

  2. Na środek ciasteczka nakładamy budyń a następnie plasterek truskawki i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 15 minut.

Składniki
  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 5-6 truskawek
  • pół opakowania budyniu
  • 250 ml mleka
Składniki