Ciasteczka z ciasta francuskiego i bakalii

Ciasteczka z ciasta francuskiego i bakalii
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Fajne, chrupkie ciasteczka. Posypane cukrem pudrem i startą czekoladą pięknie wyglądają na półmisku. Przygotowanie ich jest bardzo szybkie. Z podanych proporcji wyszło piętnaście ciasteczek. Polecam.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • po 1/2 filiżanki rodzynek, daktyli, moreli suszonych
  • 1-2 łyżki cukru pudru i 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka oleju kujawskiego

Przygotowanie

  1. Olejem kujawskim wysmarować foremkę na muffinki. Ciasto francuskie
    pokroić na kwadraty o boku około 10 cm. Pokrojone kawałki włożyć
    do zagłębień w foremce. Bakalie przepłukać ciepłą wodą. Daktyle i morele pokroić. Nakładać po łyżce na poszczególne kawałki ciasta. Następnie rogi ciasta założyć na siebie. Piec w nagrzanym piekarniku
    do 200 st. C około 25 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem i starta czekoladą.

Komentarze do przepisu (9)

Maudie 02 marca 2019
Fajny pomysł na pyszne maleństwa :)
babeczka35 03 marca 2019
Częstuję się jednym ciasteczkiem :)
fafiatko 03 marca 2019
Tez mi sie podobaja :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • po 1/2 filiżanki rodzynek, daktyli, moreli suszonych
  • 1-2 łyżki cukru pudru i 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżka oleju kujawskiego
Składniki