Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt słodkie, mięciutkie ciasteczka. Przepis zaczerpnięty z internetu. Z porcji wychodzi ok. 35-40 szt.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Masło, cukier i ser utrzeć razem mikserem. Dodać jajko, aromat, sodę, proszek, sól, dalej razem ucierać. Na końcu dodać mąkę, razem wymieszać. Przełożyć ciasto na stolnicę i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Gdyby zbyt mocno się lepiło do rąk podsypywać jeszcze odrobiną mąki. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Wykrawać foremkami. Wierzch posypać cukrem lub kolorową posypką. Piec 8-10 min w temp. 170st.