Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe z kawałkami gorzkiej czekolady. Ciasteczka świetnie dodają energii przed wyczerpującym treningiem, ale równie dobrze sprawdzą się jako energetyczna przekąska w ciągu dnia lub małe co nieco ;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Do miski dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę owsianą*, pokrojoną w kostkę gorzką czekoladę, wiórki kokosowe, szczyptę soli oraz sodę oczyszczoną i wszystko dokładnie mieszamy. * Aby przygotować mąkę owsianą, należy płatki owsiane zmielić np. w młynku do kawy.
Masło rozpuszczamy i studzimy, a następnie dodajemy do niego 2 jajka, cukier trzcinowy i ziarenka wanilii. Wszystko dokładnie mieszamy.
Mokrą masę łączymy z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość za pomocą łyżki.
Z powstałej masy formujemy ciasteczka, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pamiętając o zachowaniu odstępów, gdyż ciasteczka urosną.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 10 - 11 minut.
Po upieczeniu ciasteczka ostawiamy do ostygnięcia, aby odpowiednio stężały.
Życzę smacznego! :)