Ciasteczka owsiane z awokado i bananem

Ciasteczka owsiane z awokado i bananem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Ciasteczka zawierają zdrowe tłuszcze (awokado, siemię lniane) a także są źródłem błonnika. Nie zawierają cukru, dosłodzone są bananem i ksylitolem. Koniecznie spróbuj!

Składniki

  • awokado 70g
  • banan 120g
  • płatki owsiane 100g
  • mąka jaglana 50g
  • mąka kukurydziana 50g
  • ksylitol 75g
  • jajko 1 sztuka
  • siemię lniane 50g

Przygotowanie

  1. Blendujemy awokado, banana i kakao. Płatki owsiane i siemię lniane mielimy w młynku. W misce mieszamy zblendowaną masę, mielone płatki i siemię, mąki, słodzik i jajko (możemy dodać odrobinę proszku do pieczenia, ale nie jest to konieczne). Formujemy ciasteczka i wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Pieczemy w 200st. ok. 15 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy – u mnie polewa czekoladowa i żurawina. Smacznego :)

  2. * Szybka polewa czekoladowa (kakao + mleko + masło + miód) podgrzewamy w rondelku. Polewamy ciasteczka, dekorujemy żurawiną.

Składniki
  • awokado 70g
  • banan 120g
  • płatki owsiane 100g
  • mąka jaglana 50g
  • mąka kukurydziana 50g
  • ksylitol 75g
  • jajko 1 sztuka
  • siemię lniane 50g
Składniki