Ciasteczka owsiane na waflach

Ciasteczka owsiane na waflach
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: basiliana
Owsiane ciasteczka na chrupiącym wafelku, z dodatkiem owocowej marmolady.

Składniki

  • Płatki owsiane błyskawiczne - 1 szklanka
  • Mąka pszenna - 2/3 szklanki
  • Masło - 100 g
  • Cukier - 1/3 szklanki
  • Jajo kurze - 1 sztuka
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Wafle tortowe kwadratowe o wymiarach 30x30 cm- 2 sztuki
  • Marmolada wieloowocowa - 3-4 łyżki

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane zblendować z masłem, mąką, jajkiem, cukrem i proszkiem do pieczenia.

  2. Wafle pokroić na prostokąty o wymiarach ok. 10x5 cm, posmarować marmoladą, a następnie zblendowaną masą.

  3. Piec ciasteczka w temperaturze 180 st. C przez 15-20 minut.

Komentarze do przepisu (12)

bryssska 16 czerwca 2018
Pyszne ciasteczka ;-D
patros 16 czerwca 2018
bardzo apetyczne i smaczne!
kucharka-amatorka 16 czerwca 2018
Jakie to proste i jednocześnie smaczne.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Płatki owsiane błyskawiczne - 1 szklanka
  • Mąka pszenna - 2/3 szklanki
  • Masło - 100 g
  • Cukier - 1/3 szklanki
  • Jajo kurze - 1 sztuka
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • Wafle tortowe kwadratowe o wymiarach 30x30 cm- 2 sztuki
  • Marmolada wieloowocowa - 3-4 łyżki
Składniki