Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciastka bez dodatku cukru
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 179
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 275
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 179
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 275
Składniki
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na około 30 minut, siemię lniane zmiel
W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz daktyli, ciasto zagnieć ręką
Daktyle odsącz, pokrój na małe kawałki i dodaj do ciasta, ponownie zagnieć
Rozgrzej piekarnik do 180°C, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłóż około 14 ciastek, piecz przez 15 minut i obróć na drugą stronę, piecz następne 10 minut
Ciastka pozostaw do ostygnięcia w otwartym piekarniku