Ciasteczka owsiane

Ciasteczka owsiane
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: AnkaGotuje
Pyszne, leciutkie, dietetyczne :)

Składniki

  • 1 duże jabłko (najlepiej słodkie)
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Ścieramy jabłko na tarce z grubymi oczkami, mieszamy z jajkiem i miksujemy. Dodajemy olej, cynamon i płatki owsiane. Mieszamy i odstawiamy na 20 minut, tak by płatki napęczniały.

  2. Na blaszkę kładziemy porcje ciasta, ustawiamy temperaturę na 170 stopni i pieczemy 10 – 15 minut. Po tym czasie zostawiamy na kratce do ostygnięcia.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

terwol 26 lipca 2014
Fantastyczny pomysl
Annuar 28 lipca 2014
Na filmie widziałam, że jabłka i jajka nie miksujesz mikserem ale blenderem. Czyli tworzy się jakby mus, jabłka... Czytaj całość »
Na filmie widziałam, że jabłka i jajka nie miksujesz mikserem ale blenderem. Czyli tworzy się jakby mus, jabłka się całkowicie rozdrabniają, w sumie to nie trzeba ich najpierw ścierać, prawda? Tak dopytuję, bo to jest różnica zmiksować starte jabłka a zblenderować, powstaje zupełnie inna konsystencja ciasta, a chciałabym aby ciasteczka mi wyszły. Robiłam kiedyś podobne z gotowym musem ze słoika i ciastka wyszły takie jakieś gumowate...
Annuar 28 lipca 2014
Płatki owsiane górskie czy błyskawiczne ?
Składniki
  • 1 duże jabłko (najlepiej słodkie)
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Składniki