Żółtka ubijamy mikserem z miękkim masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na stolnicę wysypujemy 2,5 szklanki mąki, wlewamy zmiksowane żółtka i zagniatamy ciasto. Jak jest za rzadkie dosypujemy jeszcze mąkę. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut by odpoczęło.
Na patelnię wlewamy mleko kokosowe wsypujemy cukier i podgrzewamy bu zgęstło. Jak masa zgęstnieje wsypujemy orzeszki i chwilę podgrzewamy.
Ciasto kruche wałkujemy na placek o grubości pół centymetra, wycinamy kółka, układamy na blaszce i nakładamy na nie orzeszki. Gdy orzeszki nam za bardzo zgęstły możemy je podgrzać dolewając łyżkę mleka.
Ciastka wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 180 *.
SMACZNEGO
Komentarze do przepisu (6)
*Przejdziesz do wersji klasycznej