Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące ciasteczka do kawki.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
jajko z cukrem utrzeć aż masa będzie gęsta i jasna. Dodać łyżkę mąki a na końcu wsypać płatki migdałowe i wyłuskaną dynię. Jeśli ktoś lubi można dodać wyłuskany słonecznik.Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką małe placki ciasta. Widelcem namoczonym w mleku naciskać placki aby były cienkie. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 15-20 minut. Mi wyszło około 10 ciasteczek z tej porcji.