Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne migdałowe ciasteczka przekładane masą marcepanową.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto zagnieść i rozwałkować na cienki placek na posypanej mąką stolnicy. Wyciąć parzystą liczbę gwiazdek (ok. 50-60 sztuk).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać gwiazdki i piec ok. 10 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Składniki masy zagnieść i rozwałkować cienko między dwoma kawałkami folii spożywczej. Wyciąć 25-30 gwiazdek.
Galaretkę podgrzać na małym ogniu, następnie posmarować nią połowę upieczonych gwiazdek. Na galaretce położyć marcepanowe gwiazdki. Przykryć pozostałymi gwiazdkami z ciasta i lekko docisnąć. Wierzch ciastek ozdobić pisakami cukrowymi. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)