Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasteczka wykonane z ciasta marchewkowego, do upieczenia tych ciasteczek wykorzystałam wiśnie które pozostały nam po nalewce wiśniowej. Tych ciasteczek nie polecam dzieciom :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 287
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski w której będziemy wyrabiać ciasto.
Dodajemy masło pokrojone w kosteczki,łyżeczkę proszku do pieczenia.
Zgniatamy tłuczkiem do kartofli aż powstanie ciasto o konsystencji kruszonki.
Dodajemy startą na małych oczkach marchew i wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto zawijamy w folię, wkładamy do lodówki na 30 minut.
Po 30 minutach rozwałkowujemy ciasto tak jak na pierogi.
Wycinamy kwadraciki z których robimy saszetki i rurki. Do każdej saszetki wkładamy po 2 wisienki i po 1 daktylu.
Zlepiamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180 stopni Celsjusza i pieczemy 20-25 minut, na rumiany kolor.
Upieczone wykładamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!