Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na śniadanie bułeczki fitness, ale ... Tata, będzie coś na deser? No będzie, będzie... Będzie znowu lodówkowy remanent, czyli recycling. Resztki kruchego ciasta z tarty, mielone orzechy i wyskrobane z dna słoika resztki miodu. Wszystko jest.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Kruche ciasto z lodówki rozwałkuj na cienki placek. Możesz wykroić okrągłe ciasteczka za pomocą szklanki, ale ja wykorzystałem formę na muffinki. Wylepiłem dno formy byle jak, w pośpiechu. Włożyłem do pieca (170 st. C) na 15 minut. W tym czasie w rondelku rozpuściłem dużą łyżkę miodu w dwóch łyżkach wody. Wsypałem do tego sporą garść mielonych orzechów, wymieszałem i gotowałem na małym ogniu ok. 15 minut - aż masa zrobiła się gęsta. Na podpieczone "muffinki" nałożyłem masę miodowo - orzechową i wstawiłem na powrót do pieca na ok. 25 minut. Po wyjęciu (sprawdziłem, czy masa stwardniała), odstaw do wystudzenia. Kochanie, zostało coś jeszcze?...