Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy kruche ciasteczka, szczególnie jak zamiast cukru stosuje się zdrowsze zamienniki.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 102
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 31
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 180
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 102
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 31
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 180
Składniki
Masło, mąkę, szczyptę soli, żółtko, aromat, słonecznik i ksylitol 20g wrzucamy do jednej miski i wyrabiamy tak jak na kruche ciasto
formujemy kuleczki małe i ustawiamy na blaszce obok siebie w odstępach, aby miały miejsce
Pieczemy 180c -> 15 minut
W międzyczasie resztę ksylitolu ( 20g) w blenderze rozdrabniamy drobno na puder
Po upieczeniu ciasteczka przekładamy do pojemniczka i obsypujemy pudrem z ksylitolu i zamykamy.
Tak ciasteczka mogą leżeć do 2-3 tygodni.