Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka - każdy je uwielbia! Przygotowanie tych wybornych przekąsek nie jest trudne. Kruche ciasteczka idealnie sprawdzają się nie tylko od święta, ale również na co dzień - to idealny poczęstunek na każdą okazję. Zobaczcie, jak szybko i małym kosztem przygotować kruche ciasteczka!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 306
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 449
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 306
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 449
Składniki
Na stolnicę wysypać mąkę, cukier puder, dodać żółtko, pokrojone w kostkę zimne masło, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Szybko zagnieść jednolite ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować, za pomocą foremek wycinać ciasteczka, piec w 180 stopniach Celsjusza przez 10-12 minut aż spód nabierze lekko złotego koloru.
Studzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.