Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka o intensywnym aromacie kokosa i cytryny, pachną prawie jak święta
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 853
Polecam.
Odsłon: 597
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 853
Polecam.
Odsłon: 597
Składniki
W misce rozmieszaj za pomocą trzepaczki jajka, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli Dodaj skórkę i sok z cytryny, roztrzep aż cukier się rozpuści Wlej olej i wymieszaj. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj Wsyp proszek do pieczenia i stopniowo dodaj mąkę mieszając początkowo łyżką a następnie wyrób krótko gładkie ciasto Odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformuj w dłoniach kształt kuli a następnie spłaszcz na placek o grubości ok. 5 mm Wierzch i boki ciasteczek otaczaj w wiórkach kokosowych a następnie za pomocą szklanki zrób linie (patrz film) Gotowe ciasteczka odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Piecz przez 15 min w 180°C (grzałka góra dół) Po upieczeniu i ostudzeniu przechowuj ciastka w zamkniętym pojemniku żeby nie wysychały