Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 214
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 754
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1801
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 275
Składniki
Tłuszcz utarłem z cukrem i jedną torebką cukru waniliowego. W trakcie ucierania wbijałem kolejno jajka. Dodałem otartą skórkę z cytryny. Mąkę wymieszałem z budyniem i proszkiem do pieczenia. Przesiałem do masy, Starannie wymieszałem wszystkie składniki (masa ma być jednolita). Blachę posmarowałem tłuszczem ,wylałem ciasto. Wierzch posypałem wiórkami i cukrem waniliowym. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i piekłem 30 min. Wyjąłem blachę ,pokroiłem w romby po ostygnięciu ciasta.