Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowe ciasteczka obtoczone w cukrze.
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 170
Polecam.
Odsłon: 789
Tarta czekoladowo-malinowa to ciasto, które świetnie sprawdzi się na każdą ok...
Odsłon: 171
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 494
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 170
Polecam.
Odsłon: 789
Składniki
Masło zetrzeć na tarce, dodać pokruszony ser i mąkę. Następnie dodać żółtka i wodę, zagnieść jednolite ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Cukier wsypać do talerza i obtaczać w nim krążki ciasta, następnie składać na pół, ponownie obtoczyć, jeszcze raz na pół i jeszcze raz obtoczyć w cukrze. Gotowe ciastka układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C około 30 minut.