Ciasteczka francuskie

Ciasteczka francuskie
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: beeata
Bardzo proste :)

Składniki

  • ciasto fransuskie mrożone, 1 opakowanie
  • jabłko, 1 lub 2
  • jajko, 1
  • cukier
  • cynamon

Przygotowanie

  1. Ciasto kroimy w kwadraty o bokach okolo 8-10 cm. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Jabłko obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Kładziemy na wykrojone kwadraty. Posypujemy cukrem i cynamonem.

  2. Tak przygotowane ciastka wkładamy na papierze do pieczenia,do piekarnika o temp. 250 stopni, na około 15 minut, najlepiej spoglądać na ciastka co jakiś czas. Wyjąć gdy się zarumienią :)

  3. Smacznego:) Typowy przepis na ciasteczka, można również użyć brzoswkinek :) jak kto lubi

Komentarze do przepisu (6)

Jagoda50 26 stycznia 2010
Uwielbiam takie ciasta z jabłuszkiem.
Mole3 26 stycznia 2010
Świetny pomysł na coś szybkiego i pysznego. :)
kreska 27 stycznia 2010
upirkę je na imieniny męża
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ciasto fransuskie mrożone, 1 opakowanie
  • jabłko, 1 lub 2
  • jajko, 1
  • cukier
  • cynamon
Składniki