Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu są miękkie w środku. Mają mocno orzechowy smak. Zamiast cukru są wmieszane w “ciasto” rodzynki i suszone śliwki.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 597
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 597
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160C. Migdały, orzechy laskowe, suszone śliwki i rodzynki rozdrobnić w blenderze. Dodać mąkę, pestki dyni i słonecznik. Wszystko wymieszać. Dodać wodę i wymieszać. Łyżką nałożyć na blachę z papierem do pieczenia niewielkie ciasteczka i lekko rozpłaszczyć każde.
Piec przez 20 minut, po tym czasie wyjąć, ostudzić i przekręcić na druga stronę. Wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut. Ciasteczka zdjąć z blachy gdy całkowicie ostygną, dopóki są ciepłe będą bardzo miękkie i trudne będzie się je zdejmować.