Ciasteczka fit bez cukru i tłuszczu

Ciasteczka fit bez cukru i tłuszczu
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: tunaCooking
Po upieczeniu są miękkie w środku. Mają mocno orzechowy smak. Zamiast cukru są wmieszane w “ciasto” rodzynki i suszone śliwki.

Składniki

  • 100g migdałów
  • 60g orzechów laskowych
  • 100g suszonych śliwek
  • 100g rodzynek
  • 3 łyżki mąki
  • 20g pestek dyni
  • 30g pestek słonecznika
  • 100ml wody

Przygotowanie

  1. Nagrzać piekarnik do 160C.

    Migdały, orzechy laskowe, suszone śliwki i rodzynki rozdrobnić w blenderze.

    Dodać mąkę, pestki dyni i słonecznik. Wszystko wymieszać.

    Dodać wodę i wymieszać. Łyżką nałożyć na blachę z papierem do pieczenia niewielkie ciasteczka i lekko rozpłaszczyć każde.

  2. Piec przez 20 minut, po tym czasie wyjąć, ostudzić i przekręcić na druga stronę. Wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut.

    Ciasteczka zdjąć z blachy gdy całkowicie ostygną, dopóki są ciepłe będą bardzo miękkie i trudne będzie się je zdejmować.

Składniki
  • 100g migdałów
  • 60g orzechów laskowych
  • 100g suszonych śliwek
  • 100g rodzynek
  • 3 łyżki mąki
  • 20g pestek dyni
  • 30g pestek słonecznika
  • 100ml wody
Składniki