Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka o maślanym smaku.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 48
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 27
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 56
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 48
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 27
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 56
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 113
Składniki
Masło utrzeć cukrem pudrem. Dodać skórkę pomarańczową. Dodawać stopniowo mąką, wyrabiać ręcznie. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać stopioną czekoladę i dokładnie wyrobić. Obie połówki zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok.30 minut.
Oba kawałki ciasta rozwałkować na prostokąty na grubość 3cm. Jeden kawałek posmarować lekko ubity białkiem. i nakryć drugim.
Przekroić wzdłuż i przewrócić jeden kawałek. Posmarować białkiem i przyłożyć jeden do drugiego. Tak, aby przypominały szachownicę. Starannie docisnąć.
Pokroić ciasto na plastry. Ułożyć na papierze do pieczenia. piec w temperaturze 180 stopni około 10-15 minut.