Ciasteczka czekoladowo-migdałowe

Ciasteczka czekoladowo-migdałowe
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Bardzo proste pyszne kruche ciasteczka z czekoladą i płatkami migdałowymi.

Składniki

  • mąka pszenna tortowa 150 g
  • mąka krupczatka 150 g
  • cukier puder 80 g
  • 3 żółtka
  • czekolada mleczna 50 g
  • płatki migdałowe 2-3 łyżki
  • masło lub margaryna 150 g

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych zmiksować w malakserze.
    Zagnieść ciasto, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce.
    Potem rozwałkować ciasto pomiędzy folią ( wtedy nie musimy podsypywać mąką ).
    Wałkować na grubość do 1 cm.
    Foremką wykroić wzór.
    Każde ciastko udekorować ołatkami migdałowymi.
    Ciastka przełożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec w 190 C przez ok. 12-15 minut.

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 19 lutego
Nie za dużo tej dobroci na dziś? ;) Do cappuccino byłyby idealne, pycha :)
Super słodkości:)
mangiare 20 lutego
Buonissimo!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka pszenna tortowa 150 g
  • mąka krupczatka 150 g
  • cukier puder 80 g
  • 3 żółtka
  • czekolada mleczna 50 g
  • płatki migdałowe 2-3 łyżki
  • masło lub margaryna 150 g
Składniki