Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne, kruche ciasteczka pysznie smakują z kubkiem mleka.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodać jajko i chwilę ucierać, a następnie wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dokładnie wymieszać. Czekoladę posiekać i odłożyć ok. 1/3 wszystkich kawałków, a resztę dodać do ciasta razem ze startą skórką pomarańczową.
Wymieszać wszystkie składniki, uformować z masy niewielkie kulki, lekko je spłaszczyć i rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Na wierzchu ciasteczek ułożyć po kilka kawałków czekolady i lekko docisnąć. Piec ciasteczka przez ok. 12 minut w temperaturze 180 st. C.
Uwaga: Przed otarciem skórki pomarańczę należy dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Ścieramy tylko cieniutką pomarańczową skórkę, bez gorzkiej, białej warstwy.