Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące ciasteczko idealne do porannej kawy
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 643
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1841
Polecam.
Odsłon: 5691
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 643
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1841
Polecam.
Odsłon: 5691
Składniki
rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)
Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)
zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,
delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia
pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C