Ciasteczka cynamonowe z ciasta francuskiego

Ciasteczka cynamonowe z ciasta francuskiego
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: szynszylka
Pachnące ciasteczko idealne do porannej kawy

Przygotowanie

  1. rozpuścić masło w garnku, dodać cynamon, cukier i dokładnie wymieszać (cukier nie musi się rozpuścić)

  2. Ciasto francuskie (wersja z chłodni a nie z zamrażarki) rozwijamy na płasko, smarujemy całą powierzchnię cista zostawiając ok 1 cm na jednej krawędzi (łatwiej będzie zlepić ciasto)

  3. zaczynamy zawijać ciasto od krawędzie przeciwnej do tej gdzie zostawiliśmy 1 cm wolnego,

  4. delikatnie kroimy roladę w 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce do pieczenia ze śliskim papierem do pieczenia

  5. pieczemy ok 15 stopni w temperaturze 190-200 ''C

Komentarze do przepisu (8)

Mole3 28 stycznia 2010
Pięknie wyglądają. Dodałam do ulubionych - na pewno wypróbujemy. Pozdrawiam.
Grazenka 28 stycznia 2010
Wygląda bardzo ciekawie.:)
Grazenka 28 stycznia 2010
Wygląda bardzo ciekawie i smacznie .
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Polecane przepisy: ancymonki przepis

Polecane przepisy: ciasteczka

Polecane przepisy: ciasto francuskie

Składniki