Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka brownie - to dosyć ciekawe połączenie amerykańskiego brownie i biszkoptowych ciasteczek. Można powiedzieć, że jest to ciekawe i smaczne połączenie. Ciasteczka są miękkie i zarazem wilgotne. Czuć w nich zapach, aromat i smak czekolady. Do tego robi się je bardzo szybko. Ciasteczka brownie należą do moich lubionych, więc szybko znikają. Do tygodnia można te ciasteczka przechowywać w pudełeczku. Będą również doskonałym prezentem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło i czekoladę rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy powoli płynny tłuszcz i czekoladę. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na blaszce po 1-2 łyżki ciasta. Między ciastka powinna być pewna odległość, gdyż urosną w trakcie pieczenia. Ciastka pieczemy około 10 minut w 180 stopniach. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Zapraszam na mojego bloga!