Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, puszyste, mięciutkie ciasteczka. zdrowsza alternatywa kupnych biszkoptów dla maluszków. polecam. z podanych proporcji wychodzi ok. 35 szt.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 143
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 202
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 143
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 202
Składniki
Całe jajka ubijać z cukrem na parze co najmniej 5 minut (miskę z jajkami stawiam na garnek z gotująca się na malutkim ogniu wodą).
Miskę z masą jajeczną zestawić z garnka. Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łyżką lub łopatką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać niecałą łyżeczkę ciasta, robiąc dość duże odstępy.
Piec w nagrzanym piekarniku około 10 min. w temperaturze 175°C na jasny, złocisty kolor.
Smacznego :-)