Ciacho z jabłkami i rabarbarem

Ciacho z jabłkami i rabarbarem
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
wykorzystajcie dopóki są, dobrze wpływają na wygląd skóry, zawierają witaminy A, C i E oraz magnez, potas, sód, żelazo, wapń. Pobudzają perystaltykę jelit, pomagają walczyć z otyłością. W małej dawce powstrzymują biegunki, w dużej ułatwiają wypróżnianie. Pobudzają wydzielanie żółci, przez co ułatwiają trawienie.

Składniki

  • 2,5 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 1/2 szkl maślanki
  • 3 jajka
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • kruszonka: 1 szkl mąki
  • 1/3 kostki margaryny
  • cukier wanilinowy
  • 1/2 szkl cukru

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Troszkę masy można zostawić i dodać kakao, następnie wylać na jasną cześć ciasta resztę masy. Dodać na to owoce umyte obrane i pokrojone (jabłka, rabarbar ).

  2. W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.

  3. Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 180 stopni 50-60 min

Komentarze do przepisu (1)

galica13 03 lipca 2013
Dzięki, prosty przepis, wkrótce wypróbuję
Składniki
  • 2,5 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 1/2 szkl maślanki
  • 3 jajka
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • kruszonka: 1 szkl mąki
  • 1/3 kostki margaryny
  • cukier wanilinowy
  • 1/2 szkl cukru
Składniki