Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
albo faworki. Próbowałam innego przepisu, ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Nie ma to jak stara "Kuchnia polska" :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 456
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę zmieszać ze śmietaną, zrobić zagłębienie, dodać żółtka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i spirytus. Wszystkie składniki wymieszać razem, następnie wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto wałkować partiami dość cienko, podsypując delikatnie mąką. Kroić radełkiem lub nożem na paski szerokości 3 cm, długości 10-15 cm. W każdym pasku zrobić na środku nacięcie na 2-3 cm i przewinąć.
Smażyć z obu stron w głębokim oleju na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu osączać z tłuszczu, a następnie posypywać cukrem pudrem. Smacznego :)